Van 2008 tot 2010 stond Ciudad Juárez in noord-Mexico op de lijst van de meest gevaarlijke steden ter wereld, ten gevolge van drugs- en bendegerelateerd geweld. Nu wordt de stad, door een dramatische ommekeer, veiliger beschouwd dan verschillende Amerikaanse steden, zoals Baltimore en New Orleans. Vader Patrico Hileman gelooft dat de verandering komt door Eucharistische aanbidding. “Wanneer een stad God dag en nacht aanbidt, wordt die stad getransformeerd”, zo zei vader Hileman.

Jorge Gonzales Nicholas, een aanklager uit Ciudad Juárez zei: “Juárez heeft zoveel geleden en is door zoveel pijn gegaan. Maar de stad is aan het heropleven: het is een symbool voor wat er kan gedaan worden. Er is geen andere plaats in de wereld die erin geslaagd is zich zo snel om te vormen.”

Vader Hileman vertelde Radio María Argentina, dat missionarissen de eerste Permanenten Aanbiddingskapel openden in Juarez in 2013. Op dat moment “stierven er 40 mensen per dag omdat er twee drugsbendes in de stad aan het vechten waren om drugs naar de VS te krijgen.” Ze waren de ‘Juarez-‘ en ‘Sinaloa-kartels’, de laatste werd geleid door Joaquín “el Chapo” Guzmán Loera, die onlangs vanuit Mexico naar de VS werd overgeplaatst. Vader Hileman herinnert zich dat “de parochies zeiden dat de oorlog niet stopte omdat een groep soldaten bij de ene bende was, en de politie bij de andere was. Ze vermoordden mensen, brandden huizen plat, zodat ze zouden weggaan, ze vechtten over de stad.”

Het was net nadat de Aanbidding was begonnen dat het moordcijfer dramatisch begon af te nemen. Van 2010 tot 2015 viel het moordcijfer van een verbijsterende 3766 naar slechts 256.

Eén van de parochies die “wanhopig” was, vroeg de missionarissen om een Permanente Aanbiddingskapel te openen, omdat ze zeker waren dat “enkel Jezus ons hiervan kan redden, enkel Jezus kan ons veiligheid geven.” De missionarissen hadden slechts drie dagen nodig om de eerste Permanente Aanbiddingskapel op te richten in Juárez.

Vader Hileman vertelde over een voorval toen de stad onder staat van beleg was. Een vrouw was op weg naar de kapel om haar Heilig Uur te houden om 03:00 uur, toen ze tegengehouden werd door zes soldaten die vroegen waar ze naartoe ging. Toen de vrouw hen vertelde dat ze naar de “kleine kapel” ging, vroegen de mannen in uniform haar waar dat kon zijn, omdat alles gesloten was op dat uur. Toen stelde de vrouw voor dat ze haar zouden vergezellen om het voor zichzelf te zien. Toen ze bij de kapel kwamen, troffen de soldaten daar “zes vrouwen aan die een Heilig Uur hielden, om drie uur in de morgen”, zo zei vader Hileman. Ze voegde eraan toe: “Denken jullie dat jullie ons beschermen? Wij bidden voor jullie 24 uur per dag.” Een van de soldaten viel neer met zijn geweer in zijn handen, “wenend vóór het Heilig Sacrament.” De volgende dag “om 3 uur in de morgen, zagen ze hem in burgerkledij een Heilig Uur houden, zeeën van tranen wenend,” zei hij.

Binnen twee maanden na de opening van de Aanbiddingskapel, “belde de pastoor ons op, en zei tegen ons: “Vader, sinds de kapel werd geopend is er niet één moord meer geweest in Juarez, het is twee maanden geleden sinds er iemand is gestorven.”

Bron: NCRegister

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s