De Belgische pater Paul, ook wel de ‘grote wonderdoener van de 19de eeuw genoemd’, zei ooit eens:

Hoe kunt u de liefde van God zoeken en vinden? U zult dat in het Allerheiligste Sa­crament vinden: zijn Liefde wordt daar tot aanbidding uitgestald. Daar wenst Hij zich te geven. Het is daar dat de engelen met verbijstering het schouwspel gade­slaan van de overmaat van Jezus’ liefde. Als het nog zo was dat Jezus in een mensen­hart kwam dat even mooi en puur was als dat van een engel; maar Jezus komt in een onvolmaakt hart, en vergenoegt zich daarin, dat beladen is met da­ge­lijkse zonden en gebreken. Bij de aanblik daar­van kunnen zelfs de schoon­ste engelen onvoldoende bewondering op­brengen voor hetgeen Jezus in zijn onein­dige liefde doet. ~Pater Paul Van Mol

Ontleend aan “Père Paul de Moll (bénédictin belge) – un thaumaturge au XIXe siècle” van Édouard van Speybrouck (2007, Transiit Benefaciendo, p. 126).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s