Op 30 oktober 2016 werd centraal Italië getroffen door een aardbeving met een kracht van 6.6. op de schaal van Richter, waarbij vele dorpen en steden werden verwoest, waaronder Arquanta del Tronto. De parochiekerk werd tot puin herleid en pas recent werd het tabernakel gerecupereerd. Wat ze ontdekten was werkelijk “miraculeus”.

De Hosties die teruggevonden werden waren niet door bacteriën aangetast en werden niet vermolmd, wat doorgaans wel na een aantal weken gebeurt met niet-geconsacreerde hosties. De ciborie lag op z’n zijde in het tabernakel en bevatte 40 Hosties waarvan de vorm en de geur onveranderd waren gebleven. De lokale priester beschreef het als een mirakel. De plaatselijke bisschop drong aan tot voorzichtigheid maar gaf toe dat de ontdekking “geen woorden nodig heeft”.

De ontdekking van de hosties na zo’n lange periode is gelijkaardig aan een Eucharistisch mirakel dat gebeurde in 1730 in Siena. Er werd toen een ciborie met 351 geconsacreerde Hosties gestolen, welke later werden teruggevonden in een offerblok in de kerk. De Hosties werden niet genuttigd, maar apart bewaard. Door de jaren heen toonden ze geen enkele vorm van aftakeling of ontbinding. Op 14 april 1780 nuttigde de Generale Overste van de Franciscanen, Vader Carlo Vipera één van die Hosties en hij zei dat het vers en onaangetast was. Sommige Hosties werden verdeeld, maar de Generale Overste beval dat de resterende 230 samen zouden bewaard worden.

Bron: Aletitia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s